Alte știri

Moldovagaz a anunțat scăderi la prețul gazului metan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovagaz a anunțat scăderea prețului la gaz metan în trimestrul patru al anului, transmite moldpres.

Compania Moldovagaz a explicat pe rețelele de socializare modalitatea de formare a prețului de import al gazului metan din Federația Rusă în Republica Moldova. Potrivit informației prezentate, prețul la gazele naturale importate din Rusia prognozat pentru trimestrul patru este de 100 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

Moldovagaz a descris în detaliu modul în care este format prețul gazului metan livrat până la granița Republicii Moldova. Astfel, în cazul în care se analizează achiziția gazelor naturale la Bursa de mărfuri și materie primă internațională din Sankt-Petersburg, atunci prețul gazelor naturale va constitui 48 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

La acesta se adaugă 37 de dolari pentru o mie de metri cubi – tariful pentru folosirea gazoductelor magistrale ale SA „Gazprom”, în cazul acordării serviciilor de transport de gaze naturale pentru furnizarea ulterioară a acestora consumatorilor aflați peste hotarele Federației Ruse si ai țărilor-membre ale Uniunii Vamale.

Încă 29 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi va costa transportarea gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei de la punctul Sudja până la punctul Grebeniki din regiunea Odesa, în baza tarifelor pentru rezervarea capacităților anuale. „În cazul în care este vorba de transportarea anumitor volume de gaze naturale cu rezervarea capacităților zilnice, atunci în luna august tariful va constitui 33,92 dolari SUA pentru o mie de metri cubi”.

loading...

Comments are closed.