Oficial

Moldovagaz amenință ANRE cu judecata. Ce stă la baza deciziei

Pinterest LinkedIn Tumblr

SA „Moldovagaz” respinge ca fiind nefondate constatările Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, enunțate în Hotărârea privind rezultatele controlului planificat, realizat la SA „Moldovagaz” pentru perioada anilor 2016-2018 și își rezervă dreptul s-o conteste în instanța de judecată, transmite Telegraph.md

SA „Moldovagaz” anunță că nu va efectua recalculul valorii gazelor naturale livrate către consumatorii noncasnici în perioada 01.01.2018-16.03.2018 în sumă de 282,29 mil lei, deoarece tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale nu au caracter retroactiv.

Menționăm că ieri, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat Hotărârea privind rezultatele controlului planificat realizat la „Moldovagaz” S.A. pentru perioada anilor 2016-2018.

În rezultatul controlului, potrivit unui comunicat ANRE, au fost constatate diverse abateri de la cadrul normativ în vigoare, inclusiv acțiuni care au adus prejudicii financiare care urmează să fie restituite/corectate în perioada următoare.

Printre aspectele mai importante, ANRE a constatat că în anul 2018 „Moldovagaz” S.A. a majorat veniturile din vânzări a gazelor naturale cu 282,29 mil lei. Majorarea menționată a avut loc în urma aplicării incorecte a prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018 pentru consumatorii noncasnici.

loading...

Comments are closed.