Alte știri

MoldovaGaz își vrea banii: Datoriile din perioada stării de urgență pot fi achitate nu mai târziu de sfârșitul lunii august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Datoriile pentru gazele naturale consumate, inclusiv ale persoanelor fizice, acumulate în perioadă Stării excepționale în legătură cu pandemia COVID-19, pot fi achitate și în rate (reeșalonate) până la sfârșitul luni august anului curent.

Potrivit serviciului de presă serviciului de presă al SA „Moldovagaz”, pentru acest scop este necesar de a depune o cerere în scris la unul din Centrele relații cu consumatorii ale întreprinderii. În fiecare caz, decizia finală și schema de achitare a datoriilor se va lua într-un mod individual.

Potrivit datelor publicate anterior, volumul consumului de gaze naturale în luna mai curent a constituit cca 44,5 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 15,6% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. Consumatorii casnici au plătit 94,8% din sumele facturate, ceea ce este cu 2 puncte procentuale mai puțin decât în luna mai a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici, ponderea transferurilor a fost de 95,4%, cu o scădere de 1,8 puncte procentuale.

Nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 255,8 milioane de lei și acoperă 96,7% din volumul furnizat. Reamintim, că în perioadă de valabilitate a Stării excepționale în legătură cu pandemia COVID-19, deconectări ale datornicilor de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale nu s-au efectuat.

loading...

Comments are closed.