Moldovagaz va micșora tarifele la gaz

Întreprinderea Moldovagaz ar putea în curând micșora tarifele la gaz, iar principalul motiv ar fi micșorarea prețului de achiziție și a cursului dolarului, scrie Newsmaker. Informația a fost comunicată sursei citate chiar de către președintele Moldovagaz, Vasile Botnari. El nu a precizat însă cu cât s-ar putea micșora tarifele, însă experții precizează că scăderea poate avea loc doar în limita a 10%.

Potrivit sursei citate, Moldovagaz deja a trimis o cerere cu privire la micșorarea tarifelor către ANRE. Botnari a precizat că în rapoartele trimise ANRE-ului sunt luate în calcul cheltuielile companiei și devierile financiare din anii precedenți.

Botnari a evitat să spună cu cât se vor micșora tarifele, iar informația nu a fost comentată nici de ANRE.

Fostul președinte ANRE, expertul în energetică, Victor Parlicov, a declarat pentru aceeași sursă că în pofida posibilității de micșorare a tarifului cu 10-15%, guvernarea nu va lua această decizie acum, ci în 2018, înainte de alegerile parlamentare.

În prezent, consumatorul achită un tarif de 6 lei pentru metru cub de gaze. În acest tarif este inclus prețul de achiziție de 200 de dolari pentru o mie de metru cubi și cursul valutar de 21 de lei pentru un dolar. În tariful actual nu sunt incluse devierile financiare ale Moldovagaz.

Total
0
Shares
Total
0
Share