Alte știri

Moldovagaz va micșora tarifele la gaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întreprinderea Moldovagaz ar putea în curând micșora tarifele la gaz, iar principalul motiv ar fi micșorarea prețului de achiziție și a cursului dolarului, scrie Newsmaker. Informația a fost comunicată sursei citate chiar de către președintele Moldovagaz, Vasile Botnari. El nu a precizat însă cu cât s-ar putea micșora tarifele, însă experții precizează că scăderea poate avea loc doar în limita a 10%.

Potrivit sursei citate, Moldovagaz deja a trimis o cerere cu privire la micșorarea tarifelor către ANRE. Botnari a precizat că în rapoartele trimise ANRE-ului sunt luate în calcul cheltuielile companiei și devierile financiare din anii precedenți.

Botnari a evitat să spună cu cât se vor micșora tarifele, iar informația nu a fost comentată nici de ANRE.

Fostul președinte ANRE, expertul în energetică, Victor Parlicov, a declarat pentru aceeași sursă că în pofida posibilității de micșorare a tarifului cu 10-15%, guvernarea nu va lua această decizie acum, ci în 2018, înainte de alegerile parlamentare.

În prezent, consumatorul achită un tarif de 6 lei pentru metru cub de gaze. În acest tarif este inclus prețul de achiziție de 200 de dolari pentru o mie de metru cubi și cursul valutar de 21 de lei pentru un dolar. În tariful actual nu sunt incluse devierile financiare ale Moldovagaz.

loading...

Comments are closed.