Alte știri

Moldovean condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de ființe umane! A promis muncă remunerată în Rusia la 5 conaționali dar i-a lăsat fără bani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din Anenii Noi a fost condamnat la 10 de închisoare pentru trafic de fiinţe umane, în scop de exploatare prin muncă. Inculpatul a traficat 5 locuitori din același raion, cărora le-a promis muncă remunerată în Rusia.

Procurorii au demonstrat că, în perioada martie – septembrie 2013, inculpatul a recrutat 5 persoane din satele Calfa şi Roşcana. Suspectul le-a promis victimelor locuri de muncă bine plătite, în construcţii, în oraşul Moscova, transmite CrimeMoldova.

După ce le-a transmis bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din oraşul Moscova, unde urmau să efectueze lucrări de reparaţie a acestei instituţii medicale.

Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca lor, moldovenii au continuat să lucreze gratuit timp de circa 5 luni, până au înţeles câ au fost înşelaţi.

CrimeMoldova scrie că, reveniţi acasă, aceştia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală.

Inculpatul a fost reținut în vara anului 2017 şi ulterior deferit justiţiei.

Bărbatul își va ispăși pedeapsa în penitenciar de tip închis. Sentinţa este cu drept de atac.

 

loading...

Comments are closed.