Moldovean din Italia: 10-15 basarabeni din Italia care susțin „Guvernul Kozak”, nu reprezintă întreaga societate moldavă aflată aici

Chirilov Anatolie, Moldovean, Diaspora Italiana, Protest de susținere, Italia, Moldova, Guvernul Sandu, Moțiune de cenzura

Un moldovean din Italia critică „jurnaliști de curte” care scriu că basarabenii din Italia se mobilizează să iasă la protest în susținerea Guvernului Maiei Sandu.

Bloggerul Anatolie Chirilov, stabilit în Italia, a plasat o postare pe pagina sa de facebook în care critică jurnaliștii care au scris că Diaspora din Italia s-ar mobiliza în susținerea Maiei Sandu după ce socialiștii au înregistrat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Am citit o știre pe PRO TV precum basarabenii din Italia se mobilizează să iasă la protest.

Dragi jurnaliști de curte, 10-15 basarabeni din Italia nu reprezintă întreaga societate moldavă aflată aici. De aceea ar fi corect să scrieți : ” ca de obicei, în susținerea Maiei Sandu, vor ieși vreo 10 basarabeni ca să susțină Guvernul Kozak” scrie moldoveanul.

În continuare, Chirilov a descris câteva motive pentru care un moldovean nu ar ieși în stradă în susținerea Guvernului care:
1. Are cei mai incompetenți miniștri;
2. Pe lângă faptul că sunt incompetenți mai au și antecedente penale;
3. A preluat schemele pe care spunea că le va lichida;
4. Care a trădat basarabenii în favoarea secerii și ciocanul sau steluței roșii;
5. Care n-a majorat nici un salaraiu;
6. Care a majorat prețurile la : produsele alimentare, energie, gaz.
7. Care i-a dat ursului rus cele mai importante instituții de stat : CNA, SIS, CC, CEC, etc.
8. Care împrumută sume extratereste din extern, dar chiar și așa avem același dificit bugetar ca la începutul anului : unde sunt banii nu e clar.
9. Care vrea să legalizeze încălcarea Constituției doar pentru a-și satisface propriile vise, de a avea un procuror de buzunar.
10. Care a mimat orice concurs deoarece nu câștiga candidatul de buzunar.
11. Care a stopat o mulțime de proiecte sociale.
12. Care a diminuat asistența financiară pentru repararea drumurilor.
13. Care își angajează cumătrii în loc de a băga în funcție un om capabil și integru.
14. Care are în echipă persoane cu trecut murdar.
15. Care are în echipă oameni ce au slujit și PLDM-ului perioadă in care n-au mișcat nici un deget ca deputați (precum Maria Ciobanu).
16. Care sunt gata să-și vândă și mama pentru funcții, deja țara rușilor pentru fotolii a-ți dat-o.
17. Care se fac că nu văd și nu aud criticile venite din partea Comisiei de la Veneția după legile “criminale” pe care le adoptă.
18. Care își scoate subordonații la protest (angajații instituțiilor publice) în timpul orelor de muncă ( despre unul din acești indivizi am scris anterior).
19. Care își cumpără mașini de lux ca să-și ducă fundurile obosite și impuțite, pe când în Moldova pe trasee mai merg ambulanțe ce cad bucăți din ele.
20. Care cheltuie peste 5 milioane pentru un sistem de condiționare a aerului in Palatul Republicii, în loc să ajute cu acești bani tinerile familii sau persoanele în etate.
21. Care își bate joc de agriculturi, merele stând pe dealuri, iar strugurii de poamă stau ne realizate în mașinile celor de la Vălcinești.
22. Care angajează un KGB-ist în funcția de șef al Poliției de Frontieră.
23. Care a refuzat alocarea a 3 milioane de lei pentru acoperișul liceului Ștefan cel Mare din Bălți, dar care pentru același sistem de aer conditionat au găsit peste 5 milioane.
24. Care la scos basma curată pe Platon în urma furtului de miliard, unde comisia agrarilor miliardari, în concluzie a exclus în totalitate gruparea Platon. Gruparea omului care e cunoscut ca raiderul nr.1 în CSI.
25. Guvernul care-l ajută pe separatistul Mova să treacă controlul la Aeroport.

Moldoveanul scrie că „listă o pot continua până la infinit. Iar prin această poză vă spun că prezența mea la protest e imposibilă, atâta timp cât mai gândesc și mă mai respect. ”

”Pot să vă asigur că cel puțin încă 10-15 persoane pe care i-am cunoscut aici fiind din Basarabia, vor face la fel.” conchide Anatolie Chirilov.

 

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share