Moldoveancă documentată pentru tentativă de trecere ilegală a graniței moldo-ucrainene

O tânără de 25 de ani a fost reținută de către polițiștii de frontieră la doar zece metri de la hotarul de sud al Republicii Moldova. Audiată, aceasta a comunicat că nu avea nici o intenție de a încălca legislația națională, ci se afla în drum spre casă, iar în condițiile de noapte s-ar fi rătăcit.

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cișmichioi, aflându-se în misiune de serviciu, a fost alertată de prezența unei persoane pe linia de cale ferată din apropierea stației gării feroviare din satului Etulia.

La somația polițiștilor de frontieră de a se opri pe loc, persoana a încercat să se ascundă printre vegetația din preajmă, însă a fost reținută la scurt timp în proximitatea liniei frontierei de stat.

Conform cercetărilor preliminare s-a stabilit că tânăra de 25 de ani este originară din satul Alexandru Ioan Cuza, însă locuiește de mai mulți ani în localitatea Etulia, raionul Vulcănești.

Audiată, aceasta a comunicat că și-a vizitat o rudă, iar în drum spre casă, în condiții de noapte și vizibilitate redusă, s-ar fi rătăcit. Motiv pentru care s-a orientat după linia de cale ferată, cu gândul că astfel va ajunge în localitate.

Ca urmare, s-a întocmit proces verbal de constatare a tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale Sud conform art. 27, art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Sursa: echipa.md

Total
0
Shares
Total
0
Share