Alte știri

Moldoveni rămași blocați la granița Turcia-Bulgaria se întorc acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile bulgare au permis celor 32 de moldoveni și patru membri ai companiei de transport, care au rămas blocați la granița dintre Turcia şi Bulgaria, să tranziteze teritoriul țării pentru a ajunge în Republica Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la IPN

Permisiunea s-a făcut cu titlul de excepție. Informația a fost oferită pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE), Daniel Vodă.

Răspunsul Bulgariei vine ca urmare unei solicitări a misiunii diplomatice moldovenești din Sofia. Daniel Vodă a precizat că intrarea în Bulgaria a cetățenilor statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, este interzisă în continuare în perioada 15-31 iulie, cu excepția cazurilor când se atestă o situație umanitară dificilă.

Pasageri moldoveni au rămas blocați la granița dintre Turcia şi Bulgaria săptămâna trecută, în timp ce se întorceau acasă de la odihnă. În tot acest timp, ei au fost cazați la un hotel din Turcia de către compania transportatoare.

Persoanele care pornesc la drum sunt îndemnate să consulte alertele de călătorie, care sunt actualizate în fiecare zi de vineri a săptămânii. Acestea sunt plasate și pe paginile de Facebook, și pe pagina oficială a ministerului.

Citește și: Un tânăr de 17 ani și un bărbat de 41 de ani s-au înecat în ultimele 24 de ore

loading...

Comments are closed.