Economic

Moldovenii au achitat în primele șase luni ale anului peste 705 milioane de lei pentru asigurări

Pinterest LinkedIn Tumblr

În prima jumătate a anului, moldovenii s-au asigurat, în total, de 705 milioane de lei. Suma este cu peste șase la sută mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Biroului Național de Statistică, cele mai multe au fost asigurările de răspundere civilă auto.

Datele mai arată că în acest răstimp, companiile de asigurări au achitat despăgubiri și indemnizații în valoare de peste 293 de milioane de lei, cu 21 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cei mai mulți bani, aproape 129 de milioane, au fost plătiți pentru asigurările de răspundere civilă auto, transmite Publika.

Pentru CASCO au fost achitate aproape 103 milioane de lei. Iar cei care și-au asigurat bunurile de incendiu și calamități naturale au primit aproape 16 milioane de lei. Statisticele mai arată că s-au plătit mai puține despăgubiri pentru cei care și-au asigurat sănătatea și viața. În total, companiile au achitat aproape 20 de milioane de lei.

Tot în prima jumătate a anului, veniturile asiguratorilor au scăzut cu 0,2 la sută și au constituit aproape un miliard şi 100 de milioane de lei. De partea cealaltă, au crescut cheltuielile cu peste două procente și au fost de peste un miliard și 80 de milioane de lei.

loading...

Comments are closed.