Moldovenii au încredere cel mai mult în Prim-ministrul Pavel Filip și Președintele Dodon. Iată pe ce loc se află Vlad Plahotniuc

pavel filip, igor dodon, republica moldova, cei mai influenti politicieni, sondaj de opinie, in cine moldovenii au incredere

Asociația Sociologilor și Demografilor arată într-un nou studiu sociologic că Președintele Igor Dodon și Premierul Pavel Filip, sunt politicienii în care moldovenii au încredere cel mai mult. În top se mai regăsesc Maia Sandu, Vlad Plahotniuc, Zinaida Greceanîi și Ilan Șor.

Datele sondajului demonstrează că a crescut încrederea în Premierul Pavel Filip, acesta ocupând deja poziția a doua, iar în același timp și încrederea în președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care este la un mic pas de al devansa pe liderul PPPDA, Andrei Năstase. 

Experții sunt de părerea că încrederea în liderii PDM crește datorită faptului că oamenii au apreciat pozitiv reformele înfăptuite de guvernare, precum programul național “Drumuri Bune”, “Prima Casă”, creșterea pensiilor și salariilor și altele.

Persoanele intervievate au primit întrebarea „Care este personalitatea politică din Republica Moldova în care dumneavoastră aveți încredere mai mare decât în celelalte.” Din totalul celor deciși, clasamentul este următorul:

Igor Dodon – 49,2%

Pavel Filip – 9,5%

Maia Sandu – 7,5%

Zinaida Greceanîi – 7,1%

Andrei Năstase – 6,4%

Vlad Plahotniuc – 6,3%

Ilan Șor – 3,2%

sondaj de opinie, top politicieni, sondaj sociologic, Pavel Filip, Premierul Filip, PDM, Vlad Plahotniuc, Plahotniuc in topul politicienilor, Igor Dodon, Maia Sandu, in ce politicieni au incredere moldovenii

sondaj de opinie, top politicieni, sondaj sociologic, Pavel Filip, Premierul Filip, PDM, Vlad Plahotniuc, Plahotniuc in topul politicienilor, Igor Dodon, Maia Sandu, in ce politicieni au incredere moldovenii, alegeri parlamentare, alegeri 2019, 24 februarie 2019, BOP, Barbarosie

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, la comanda Filialei din Chișinău a Institutului Internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor membre ale Adunării Interparlamentare CSI.

Studiul a fost efectuat în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie, pe un eșantion național de 1195 respondenți, din 81 de localități din Republica Moldova și are o marjă de eroare de +/- 3 %.

Total
0
Shares
Total
0
Share