Alte știri

Moldovenii care vor merge în România ar putea să scape de obligația de a sta 14 zile în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii R. Moldova care muncesc în România, cum ar fi medici, oameni de afaceri, șoferi, lucrători sezonieri etc., ar putea scăpa de obligația de a sta în carantină atunci când merg peste Prut.

Deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, structură a Parlamentului României, a depus două amendamente la proiectul de lege privind starea de alertă, iniţiat de Guvernul de la București, care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cele două amendamente au drept obiectiv facilitarea reintegrării imediate în câmpul muncii a cetățenilor care revin în țară și care nu pot munci de acasă, dar şi a persoanelor care s-au aflat temporar în afara țării în ultima perioadă.

„Este esenţial să luăm măsuri care să nu încalce drepturile omului şi să-i ajutăm pe românii care vor să se reintegreze în câmpul muncii din România. În acelaşi timp, trebuie să-i sprijinim pe românii care muncesc şi contribuie prin activitatea lor la evitarea unor blocaje economice”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

Citește și: VIDEO // Se întâmplă pe străzile Chișinăului. Doi șoferi drogați au agresat fizic polițiștii ce-i documentau

loading...

Comments are closed.