VIDEO // Se întâmplă pe străzile Chișinăului. Doi șoferi drogați au agresat fizic polițiștii ce-i documentau

La 12 mai, în jurul orei 15.30, angajații Inspectoratului național de securitate publică, pe o stradă din centrul capitalei, au stopat o motocicletă „Suzuki” care a încălcat regulile de circulație și amplasarea necorespunzătoare a numărului de înmatriculare.

La ghidonul motocicletei se afla un șofer, cu un comportament agresiv și antisocial. Acesta invocând diverse motive, a refuzat să prezinte actele polițiștilor de patrulare.

Șoferul a fost preîntâmpinat că în cazul în care nu prezintă actele va fi escortat la Inspectoratul de poliție pentru identificare.

În timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistență și a ultragiat unul din angajații INSP, astfel, polițiștii au fost nevoiți să îl rețină.

La scurt timp, pentru a împiedica acțiunile legale ale angajaților Poliției a intervenit și prietenul motociclistului, care se afla la volanul unui automobil de marcă „Bentley”.

În timpul reținerii, unul din angajați a suferit traume, iar celuilalt polițist i-a fost deteriorată uniforma de serviciu.

Din motiv că ambii șoferi aveau un comportament dubios, au fost conduși la Dispensarul republican de Narcologie, iar testul la consum de substanțe psihotrope a constatat faptul că aceștia se aflau sub influiența drogurilor.

Ulterior, s-a stabilit că motociclistul cu o zi înainte a comis aceeași încălcare în traficul rutier, mai exact, a încălcat regulile de amplasare a numărului de înmatriculare a motocicletei. În timp ce polițiștii întocmeau procesul – verbal, șoferul a plecat de la fața locului, lăsând actele polițiștilor, iar motocicleta în stradă.

Pentru documentarea cazului ambii șoferi în vârstă de 32 de ani au fost reținuți și conduși la Inspectoratul de Poliție Centru.

Astfel, pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal pentru ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. În acest caz, legislația prevede o amendă de până la 67 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share