Moldovenii din Canada fac vocea diasporei mai puternică și duc o activitate intensă de promovare a imaginii țării în lume

moldovenii in canada, diaspora moldova, turdoir ulianovschi, pdm, guvernul filip

Moldovenii din Canada fac vocea diasporei mai puternică și duc o activitate intensă de promovare a imaginii țării în lume. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al RM, Tudor Ulianovschi, care a avut ieri o întâlnire cu mai mulți moldoveni în orașul Ottawa.

“Cetățenii noștri reprezintă una dintre cele mai active comunități din Canada. Sunt organizate aici numeroase evenimente cultural-artistice, educative sau sportive. Asociațiile diasporale se implică activ în programele Guvernului Republicii Moldova dedicate lor, precum „Diaspora Engagement Hub” sau „Reîntoarcerea profesională a diasporei”, a scris pe Tudor Ulianovschi pe Facebook.

Diplomatul a apreciat și că, din partea diasporei din Canada, trei proiecte referitoare la asistență socială, transfer tehnologic și domeniul cultural au trecut selecția națională. Acestea urmează să fie implementate în acest an.

guvernul filip, Moldovenii din Canada fac vocea diasporei mai puternică, duc o activitate intensă de promovare a imaginii țării în lume, tudor ulianovschi În cadrul întrevederilor de la Monreal și Ottawa, interlocutorii au abordat și o serie de probleme cu care se confruntă conaționalii noștri de peste hotare la dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova, atenționând asupra unor bariere biurocratice întâmpinate, precum și importanța adaptării unei culturi antreprenoriale avansate.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Canada în perioada 10 – 13 iunie curent.

Total
0
Shares
Total
0
Share