Economic

Moldovenii din Costești, reținuți în Marea Britanie pentru spălarea de bani, au fost condamnați la închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei cetățeni ai Republicii Moldova, originari din Costești (r. Ialoveni), au fost condamnați la închisoare în Marea Britanie, pentru organizarea unei rețele de spălare a banilor.

Moldovenii Iurie Mereacre, de 37 de ani, Iurie Bivol, de 36 de ani și fratele său Serghei Bivol, de 31 de ani, făceau parte dintr-o grupare criminală, împreună cu ați doi cetățeni străini. În comiterea infracțiunilor, cei trei moldoveni au fost ajutați de către Nilesh Sheth, un angajat al băncii britanice Barklays, scrie crimemoldova.com.

National Crime Agency (Agenția Națională Anticrimă) anunță că gruparea a activat timp de trei ani, iar în această perioadă au spălat peste 16 milioane de lire sterline prin administrarea a circa 400 de conturi bancare

spalare de bani moldveni marea britanieÎn ziua arestului, forțele de ordine au revendicat mai multe telefoane mobile, registre financiare și 70 de conturi false, care conțineau informații personale, documente bancare, carduri bancare ce permiteau grupului să acceseze conturile. Ofițerii, la fel, au depistat un ghid scris de mână, care „pas cu pas” ajuta infractorii să spele banii. Ghidul conținea numeroase instrucțiuni ce țineau de transferarea banilor pe diverse conturi, evitând conturile blocate de securitatea băncii.

În urma anchetei, Iurie Mereacre a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Iurie Bivol la 7 ani de închisoare, iar Serghei Bivol la 3 ani și cinci luni de pușcărie.

 

loading...

Comments are closed.