Moldovenii vor putea călători în Emiratele Arabe Unite doar cu pașaportul biomteric!

Gaburici, Moldova vrea Acord de Liber Schimb, liberalizarea regimului de vize, deschiderea căilor aeriene directe cu Emiratele Arabe Unite, guvernul filip, pdm plahotniuc
 

Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și extinderea relațiilor moldo-emiriene în diferite domenii, au fost discutate astăzi la Abu Dhabi de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Viceprim-ministrul, Ministrul emirian al Afacerilor Interne, Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan.

În opinia interlocutorilor, abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va favoriza și mai mult extinderea relațiilor moldo-emiriene, care în ultima perioadă de timp au înregistrat o dezvoltare semnificativă în toate domeniile. ”Un exemplu elocvent este și Forumul economic moldo-emirian, care se desfășoară astăzi la Dubai, unde mediul de afaceri din ambele state stabilesc noi parteneriate, examinează posibilitatea implementării proiectelor investiționale și promovarea activităților de export și import. Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece țara noastră este interesată în promovarea produselor și serviciilor atât pe piata Emiratelor Arabe Unite, cât și în regiunea Golfului Arabic”, a menționat șeful diplomației moldovenești. În context, Ministrul Ulianovschi a accentuat interesul deosebit al mediului de afaceri din Republica Moldova să participe la Expoziția ”Dubai 2020”.

La rândul său, vicepremierul emirian a apreciat decizia autorităților moldovenești de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, accentuând că acest fapt va contribui esențial la impulsionarea relațiilor moldo-emiriene pe toate dimensiunile, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.

Ministrul emirian a salutat decizia autorităților de la Chișinău de a participa la Expoziția ”Dubai 2020”, considerând că acesta va fi un bun prilej pentru promovarea mărfurilor naționale, stabilirea unor parteneriate noi atât cu companiile emiriene, cât și din alte state ale Golfului.

Tudor Ulianovschi și Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan s-au referit și la stabilirea unor relații mai pronunțate între ministerele afacerilor interne ale Republicii Moldova și EAU, fapt care va permite preluarea bunilor practici privind conceptul de ”safe sity”, programele inovaționale pentru livrarea inteligentă a serviciilor de siguranță și securitate pentru cetățeni, organizarea cursurilor de instruire și schimbul de experiență în diferite domenii de combatere a criminalității și colaborarea subdiviziunilor cu misiuni speciale.

În cadrul dialogului, miniștrii au făcut un schimb de opinii privind cooperarea în domeniul dezvoltării regionale, mediu, cultură, economie, etc. Ministrul Tudor Ulianovschi a lansat Vicepremierului Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan o invitație de a vizita Republica Moldova pentru continuarea dialogului bilateral, pe care acesta din urmă a acceptat-o.

Total
0
Shares
Total
0
Share