Moldtelecom și alți distribuitori au fost sancționați pentru nerespectarea ofertei de servicii, a listei „must carry” sau a drepturilor de autor

În ultima ședință a Consiliului Audiovizualului, patru distribuitori de servicii de televiziune au fost sancționați pentru că nu au respectat oferta proprie de servicii retransmise, lista „must carry” sau nu au prezentat contractele cu deținătorii drepturilor de autor.

ALIANȚA-TV SRL a fost sancționată cu două amenzi a câte 5000 de lei pentru modificarea ofertei de servicii în proporție ce depășește 10% din numărul total de servicii de televiziune și pentru omisiunea prezentării contractelor de retransmisie pentru unele posturi TV. Pentru că nu retransmite serviciul media din lista „must carry” TV5 Monde, a fost avertizată public.

TV-BOX SRL a fost amendat cu câte 5000 de lei pentru că nu respectă în mod repetat cota de 50% de servicii de televiziune în limba română și cu subtitrare/dublare în limba română retransmise și pentru că nu acordă prioritate serviciului de televiziune al furnizorului public național.

MOLDTELECOM SA, pentru nerespectarea cotei de 50% de servicii de televiziune în limba română, a fost avertizat public.

Cu avertizare publică a fost sancționat și BETATVCOM SRL fiindcă nu respectă cota de 50% de servicii de televiziune libere la retransmisiune ale furnizorilor de servicii media aflați în jurisdicția Republicii Moldova.

Alți trei distribuitori supuși controlului, în perioada 13-15 februarie 2024, ORANGE MOLDOVA SA, ÎM MOLDCELL SA, TVOTT SRL au respectat normele legale.

Total
0
Shares
Total
0
Share