Alte știri

Monica Babuc a oferit Diplomă de Gradul 1 luptătoarei Anastasia Nichita pentru medalia de aur la Campionatul Mondial de lupte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 27 septembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a primit în vizită pe sportivii Anastasia Nichita, medaliată cu aur, și Vasile Diacon, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de lupte pentru tineret 2018, și pe antrenorii: Leonid Stoțchii, Alexandr Zubrilin, Tudor Cîrlan, Ilie Esir, Anatolie Zacon și Dumitru Avornic.

Oficialul i-a felicitat pe luptători și pe antrenori pentru succesele obținute, menționând că sportivii noștri au înregistrat o nouă performanță majoră. ,,Am deosebita plăcere să vă întâlnesc și să vă felicit, pentru că v-ați întors acasă de la un campionat foarte dificil cu patru medalii și ne-ați făcut mândri. Să știți că acest lucru nu doar ne bucură, dar ne și responsabilizează, de aceea vreau să vă asigur că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să-i promoveze și să-i susțină, inclusiv financiar, pe performerii noștri”, a afirmat oficialul.

Pentru succesele remarcabile obținute la Campionatul Mondial de lupte pentru tineret 2018, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, Monica Babuc a acordat Diploma Guvernului de gradul I luptătoarei Anastasia Nichita, iar lui Nicolai Grahmez, Vasile Diacon și Samhan Jabrailov – diplomele de onoare ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Desigur este important că au văzut şi au apreciat rezultatele mele. Sper să nu fie ultima întâlnire de acest gen. În acest an mai am de participat la Campionatele Mondiale U-23, iar cel mai important este pregătirea pentru Jocurile Olimpice”, a precizat Anastasia Nichita, luptătoare.

Amintim că în perioada 17-23 septembrie, în orașul Trnava, Slovacia, s-a desfășurat Campionatul Mondial de lupte pentru tineret, ediția 2018. Anastasia Nichita (cat. 59 kg) a obținut medalia de aur, iar Nicolai Grahmez (cat. 65 kg), Vasile Diacon (cat. 70 kg) și Samhan Jabrailov(cat. 125 kg) au cucerit medaliile de bronz. Din componența lotului Republicii Moldova au mai făcut parte luptătorii: Andrian Grosul (cat. 79 kg; locul V), Ivan Nedealco (cat. 86 kg; locul V), Ion Butnaru (cat. 57 kg), Leomid Colesnic (cat. 61 kg), Gheorghe Robu (cat. 74 kg), Anatolie Popov (cat. 72 kg) și Valentin Petic (cat. 67 kg). În clasamentul final, echipa noastră s-a poziționat pe locul 7 din 40 țări.

Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

loading...

Comments are closed.