Moscova a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, în încercarea de a opri răspândirea variantei Delta

Într-o încercare disperată de a stopa valul de infectări cu varianta Delta, Moscova a început de la 1 iulie administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva Covid-19. Serul va fi administrat cetăţenilor vaccinaţi în urmă cu cel puțin 6 luni, potrivit Reuters.

Ministrul de resort recunoaște că este o măsură de urgență, deoarece numărul de cazuri din Rusia este în creștere bruscă, iar rata de vaccinare rămâne scăzută, în ciuda faptului că autoritățile au decis ca vaccinarea să fie obligatorie pentru angajații din domeniul serviciilor publice.

Rusia a raportat joi, 1 iulie, 23.543 de noi cazuri de COVID și 672 de decese, cele mai mare cifre zilnice de până acum. Dintre acestea, 7.597 de noi infectări au fost înregistrate în Moscova, iar majoritatea sunt cu varianta Delta.

Astfe, din cauza infecţiilor în creştere, locuitorii Moscovei vor primi de joi și cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid. Serul va fi administrat cetăţenilor vaccinaţi în urmă cu mai mult de 6 luni.

Deşi are 4 vaccinuri producţie proprie, ţara a reuşit până acum să imunizeze doar 16% din populaţie.

Autorităţile recomandă administrarea unei a treia doze de ser la fiecare 6 luni până în momentul în care cel puţin 60% din populaţia adultă este vaccinată.

Companiile Pfizer și Moderna au lansat de luni bune ipoteza necesității unei așa-numite booster shot, o doză suplimentară de vaccin, care ar spori simțitor răspunsul imun al organismului la coronavirus. Însă experții nu au demonstrat încă eficiența acesteia.

Total
0
Shares
Total
0
Share