Externe

Moscova a schimbat adresa ambasadei SUA în Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a schimbat adresa oficială a ambasadei SUA la Moscova, pentru a-i onora pe separatiştii pro-ruşi din Ucraina. Prin această metodă, Moscova denunţă sprijinul american pentru Kiev și răspunde, în același timp, unei măsuri similare luate de Statele Unite în privința ambasadei Rusiei la Washington.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Ambasada SUA în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunţat primăria Moscovei într-un comunicat citat de dpa, potrivit Agerpres.

De acum, misiunea diplomatică a Statelor Unite se află la adresa „Piaţa Republicii Populare Doneţk” nr. 1, numele unuia dintre teritoriile separatiste din Donbasul ucrainean, a cărui independenţă a fost recunoscută de Rusia în februarie, cu puţin timp înainte de a ataca Ucraina.

Această denumire a fost dată unei intersecţii până acum anonime, alăturată ambasadei. Numele străzilor care încadrează misiunea diplomatică americană nu au fost schimbate.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă după un vot online organizat de autorităţile moscovite şi la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului primăriei.

În context, AFP aminteşte de o măsură similară a SUA. În 2018, o porţiune din bulevardul pe care se află ambasada Federaţiei Ruse în Washington DC a fost redenumită „Boris Nemţov Plaza”, în onoarea opozantului rus asasinat în 2015 chiar în apropiere de Kremlin.

 

 

loading...

Comments are closed.