Alte știri

Moscova anunță o creștere majoră a numărului cazurilor de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova anunță o creștere majoră a numărului cazurilor de Covid-19, după ce oamenii s-au întors la locurile de muncă, la finalul celor aproape două săptămâni nelucrătoare, decretate de Putin pentru a preveni un al treilea val al pandemiei. Capitala Rusiei a raportat vineri 3.818 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de îmbolnăviri din ianuarie, potrivit The Moscow Times.

Rusia are printre cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu aproape 5 milioane de infectări, și peste 100.000 de decese. La nivelul întregii țări, Rusia a înregistrat vineri 9.462 de cazuri noi de coronavirus și 939 de decese asociate COVID-19.

Vladislav Zhemchugov, principalul specialist în boli infecțioase din Rusia, a legat această creștere a cazurilor de numărul mare de teste efectuate, dar și de faptul că mulți cetățeni ruși s-au întors în țară din străinătate.

Totodată, Nikolai Malyshev, principalul specialist în boli infecțioase din Moscova, a atribuit creșterea cu 37% de joi (cea mai mare din 17 ianuarie) perioadei în care nu s-a lucrat.

„Într-un fel sau altul, oamenii s-au întâlnit, s-au adunat la aceeași masă și au călătorit cu transportul public”, susține acesta.

Creșterea de vineri vine, de asemenea, în săptămâna în care capitala Rusiei a raportat mai multe infecții noi decât numărul de pacienți spitalizați cu alte boli.

De la începutul anului, au fost ridicate cele mai multe restricții în toată Rusia, iar viața din Moscova, epicentrul focarului național de COVID-19, a revenit la normal.

Președintele Vladimir Putin, care a ordonat perioada nelucrătoare de la 1 până la 11 mai în încercarea de a preveni un al treilea val, a numit decizia „justificată”, deoarece Rusia a raportat mai puține cazuri COVID-19 decât în ​​timpul celui de-al doilea val.

loading...

Comments are closed.