Alte știri

MOZAMBIC // Islamiștii au decapitat peste 50 oameni pe un teren de fotbal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Militanții islamiști au decapitat pe un teren de fotbal peste 50 de persoane, au tăiat cadavrele victimelor și au răpit mai multe femei, într-un atac cumplit în Mozambic, transmite Telegraph.md, cu referire la NewsIn.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Jihadiști înarmați au scandat „Allahu Akbar” în momentul în care au atacat un sat de unde au răpit mai multe femei și au decapitat mai multe victime. Într-un alt atac, au măcelărit 50 de oameni în satul Muatide, potrivit BBC News.

„Poliția a aflat de masacru din relatările martorilor care au găsit cadavre într-o pădure”, a spus un ofițer din districtul Mueda.

„Se puteau număra 20 de cadavre pe o suprafață de aproximativ 500 de metri. Aceștia erau tineri la o ceremonie de inițiere”, a adăugat acesta.

O asistentă medicală din Mueda a confirmat că masacrul. „Funeraliile au fost ținute în mare durere”, a spus asistenta. „Corpurile se descompuneau deja și nu puteau fi arătate celor prezenți”.

Militanții au atacat mai multe sate din apropiere în weekend, jefuind și arzând case înainte de a se retrage în pădurea din jurul lor.

Jihadiștii au provocat ravagii în provincia Cabo Delgado din nord-estul Mozambicului în ultimii trei ani, devastând sate și orașe, ca parte a unei campanii pentru înființarea unui califat islamist.

Se cunosc puține lucruri despre jihadiștii din Mozambic, care se autointitulează Al-Shabab – deși nu au legături cu grupul cu același nume care operează în Somalia.

În aprilie, jihadiștii au împușcat și au decapitat peste 50 de tineri pentru că ar fi refuzat să li alăture.

VIDEO // Un pui de urs și mama sa au fost împușcați de soldați ruși după ce s-au urcat pe un submarin nuclear

loading...

Comments are closed.