MRM, după deschiderea negocierilor cu UE: Calificăm acest eveniment drept unul istoric şi de mare importanţă pentru Republica Moldova şi Ucraina

Mişcarea Respect Moldova salută începerea oficială de către UE a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina.

“Calificăm acest eveniment drept unul istoric şi de mare importanță pentru Republica Moldova şi Ucraina, mai ales în contextul regional ce s-a creat în ultimii doi ani.

Totodată, Mişcarea Respect Moldova consideră că aceasta trebuie să ne responsabilizeze şi să ne determine să ne facem mult mai conștiincios temele pentru acasă. Republica Moldova trebuie să abordeze cu mai multă seriozitate reformele ce trebuiesc implementate pentru ca ţara noastră să poată adera la Uniunea Europeană.

De asemenea, suntem ferm convinşi că, întâi de toate, trebuie să construim Europa la noi acasă, ca atunci când se va produce aderarea propriu-zisă nivelul de viaţă din RM să fie comparabil cu cel din ţările UE, dar nu să venim ca nişte rude sărace în marea familie europeană.

Mișcarea Respect Moldova consideră că începerea oficială a negocierilor de aderare trebuie să fie şi un semnal pentru toate forțele cu adevărat pro-europene din Republica Moldova, care trebuie să facă front comun astfel încât să nu ratăm şansa istorică ce ne-a fost oferită”, este comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share