Alte știri

MSMPS a asigurat achiziționarea endoprotezelor pentru 2020-2021. Lista de așteptare va fi gestionată prin intermediul unei platforme electronice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, a reușit, achiziționarea a 2854 de endoproteze (1060 de genunchi și 1794 de șold), care vor asigura realizarea intervențiilor pentru anul 2020-2021, astfel, persoanele din lista de așteptare vor avea acces la aceste servicii de sănătate.

Listele de așteptare ale pacienților pentru realizarea intervențiilor de protezare a articulațiilor mari (artroplastie de șold/genunchi/umăr) vor fi gestionate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, prin intermediul unei platforme electronice. Astfel, va fi asigurată transparența dar și criterii clare privind includerea, excluderea din lista de așteptare.

Totodată, va fi prevăzută o modalitate de urgentare a intervențiilor în cazul prezenței indicațiilor medicale conform avizului medicului specialist din instituțiile medicale teritoriale. Noul regulament va intra în vigoare din data publicării în Monitorul Oficial.

Citește și: O asociație obștească din București a donat R.Moldova o sută de scaune cu rotile pentru persoane cu dizabilități

loading...

Comments are closed.