Alte știri

Muhametșin: Atitudinea binevoitoare a cetățenilor moldoveni față de Rusia nu s-a schimbat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse Farit Muhametșin, care este observator în cadrul alegerilor parlamentare din Moldova, a explicat cum se desfășoară procesul de vot.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Atitudinea binevoitoare față de Rusia din partea cetățenilor moldoveni nu s-a schimbat – aceasta este o constantă. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse Farit Muhametșin, fostul ambasador în țara noastră, pentru Sputnik Moldova

„În mod firesc, în cei cinci ani pe care i-am petrecut aici, Moldova a devenit ca o țară natală pentru mine. Am trăit aici cu familia mea”, a spus Muhametșin.

Potrivit acestuia, el a venit cu mare plăcere în Moldova atunci când i s-a propus să se alăture observatorilor AIP CSI.

Fiind întrebat dacă Moldova s-a schimbat, Muhametshin a remarcat că probabil capitala republicii s-a schimbat puțin.

„Mi se pare că a devenit mai curată, puțin mai drăguță. Dar astăzi am călătorit mai mult prin țară – am ajuns la Căușeni, la secțiile de votare de-a lungul frontierei administrative unde votează cetățenii din stânga Nistrului. Ei bine, undeva drumurile sunt mai bune, undeva au rămas aceleași, dar, în general, mi se pare că există o tendință spre îmbunătățire”, a spus Muhametșin.

După cum a subliniat vicepreședintele comitetului Consiliului Federației, cel mai important lucru care nu sa schimbat în opinia sa este bunăvoința cetățenilor.

„Când află că suntem din AIP CSI, ei întreabă întotdeauna din ce țară suntem. Și când spunem că suntem din Rusia, atunci manifestă o atitudine binevoitoare față de țara noastră. Acest lucru nu s-a schimbat, este ca o constantă în prezent”, a subliniat Muhametșin.
El a precizat că în Moldova, în componența delegației de observatori AIP CSI, există șase senatori din diferite comitete ale Consiliului Federației, care au fost repartizați la diferite secții de votare.

„Dimineața am fost la secțiile de votare din Chișinău. Peste tot există ordine, liniște, iar secțiile de votare sunt pregătite. Au fost asigurate cu toate cele necesare – măști, mănuși, controlul se efectuează peste tot. Ni s-a părut că Comisia Electorală Centrală, secțiile de votare s-au pregătit calm pentru acest important eveniment politic”, a spus Muhametșin.

El a spus că, în cadrul monitorizării, a vizitat o mică secție de votare din satul Chircăiești, unde pot vota locuitorii din stânga Nistrului cu pașapoarte moldovenești.

„Nu am observat excese, încălcări ale legislației Moldovei privind desfășurarea alegerilor. Mai mult, la unele secții de votare am observat anunțuri că astăzi se efectuează vaccinarea gratuită pentru cei care doresc… Starea de spirit (a alegătorilor), așa cum ni s-a părut nouă, este bună, dar prezența la vot nu era prea mare înainte de prânz, dar oamenii mergeau pe jos”, a spus Muhametșin.

Potrivit acestuia, observatorii naționali au confirmat, de asemenea, că nu au observat nicio încălcare, astfel încât să poată reacționa cumva.

Misiunea de observatori din partea CSI este constituită din aproximativ 130 de oameni. 90 dintre ei reprezintă Adunarea Interparlamentară, iar 40 vin pe linia CSI.

Citește și: INFOGRAFIC // Prezența la Vot, ora 19:00

loading...

Comments are closed.