Social

Municipalitatea i-a onorat pe profesori în cadrul unui eveniment festiv organizat la Palatul Republicii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că ieri la Palatul Republicii, într-un cadru festiv, au fost premiați cei mai buni profesori, învățători și educatori ai anului 2021 din capitală și suburbii. Activitatea a fost organizată în contextul marcării Zilei lucrătorului din domeniul învățământului.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a prezentat scuzele de rigoare pentru că la eveniment a participat un număr limitat de cadre didactice, în contextul restricțiilor impuse de situația pandemică, deși mai mulți specialiști merită să le fie aduse omagii și aprecieri pentru activitatea lor profesională. Edilul a felicitat pedagogii din municipiul Chișinău cu ocazia zilei lor profesionale, „Pedagogul, de multe ori petrece cu copii mai mult timp decât părinții lor acasă. Iar costul de oportunitate în viață depinde de baza pusă copiilor în școală. Mulțumiri și plecăciuni, dragi profesori. Noi suntem cine suntem grație eforturilor Dumneavoastră!”, a mai menționat Primarul.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a menționat că Ziua lucrătorului din învățământ este deopotrivă sărbătoarea profesorilor, dar și a celor care fac școala, grădinița, centrelor extrașcolare mai prietenoase copiilor. „Astăzi oferim diplome primilor dintre egali, fiindcă pentru fiecare elev profesorul lui este cel mai bun. Acum dăm o atenție deosebită celor care prin efortul și faptele lor au reușit să nu spună despre ei un pic mai mult decât ceilalți, să facă un pic mai mult decât restul”, a remarcat Andrei Pavaloi.

Învingătorii concursului „Pedagogul Anului”, locul I, ediția 2021 sunt: profesorul anului – Tatiana ȚURCAN, profesoară, grad didactic I, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, învățătorul anului – Eugenia CODREAN, învăţătoare, grad didactic II, Școala primară nr.12 „A. Popovici” și educatorul anului – Angela JOMIR, conducător muzical, grad didactic I, Instituţia de educaţie timpurie nr. 52.

Laureații concursului „Pedagogul Anului” s-au învrednicit de diplome de onoare și de premii bănești.

Concursul municipal „Pedagogul Anului – 2021″, ediția XVII-a, s-a desfășurat în perioada 1 februarie – 17 februarie 2021, cu scopul sporirii prestigiului profesiei de pedagog, stimulării activității creative a acestuia, promovării experienței avansate și inovatoare, precum și motivării cadrului didactic pentru autoformare și formare continuă.

loading...

Comments are closed.