Munteanu, despre crearea Blocului “Victorie”: Înseamnă intrarea în faza de execuție a unui real program de destabilizare pentru Republica Moldova

Apariția la Moscova a blocului “Victorie/Pobeda” înseamnă intrarea în faza de execuție a unui real program de destabilizare pentru Republica Moldova, susține Igor Munteanu, președintele CUB, formațiunea sa fiind în componența Blocului “Împreună”.

“Săptămâna trecută, la Moscova, a avut loc un „shabash” al partidei rusești, prin anunțarea blocului „Pobeda”. Observăm că unificarea „partidei rusești” are loc în jurul lui Ilan Shor, condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. Ilan Shor este inclus pe mai multe liste de sancțiuni internaționale, dar asta reprezintă pentru Moscova mai degrabă o bună recomandare pentru planurile sale în Moldova.

Moscova pariază pe Ilan Shor ca „vârf de lance” pentru un scenariu de subversiune și lovitură de stat, care a prevalat în raport cu alte grupuri concurente și care, aparent, va avea la dispoziția sa bani, recunoaștere și susținere fără limite din partea Kremlinului.

Miza „curatorilor” politici ai proiectului „Pobeda”, ar fi destabilizarea situației din Republica Moldova. Aceștia ar putea miza pe un nucleu dur al crimei organizate, „cei care sunt văzuți în instanțele din Republica Moldova drept principalii beneficiari ai fraudei bancare și landromatului rusesc”, a declarat Munteanu.

Ieri, în centrul Moscovei, mai multe partide au format Blocul politic non-electoral “Victorie”, inițiatorul fiind Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share