Munteanu: Fermierii moldoveni au revenit la proteste pentru că Guvernul nu și-a onorat promisiunile

Agricultorii vor comunicare directă cu prim-ministrul sau președintele Republicii Moldova pentru că ministrul Agriculturii, Bolea, este complet decredibilizat din cauza angajamentelor sale nerespectate față de fermieri. Pentru a se face auziți, fermierii blochează accesul la punctele de trecere a frontierei de stat.

Igor Munteanu, președintele CUB: „Privind spre fermieri din alte țări, puterea ar trebui să înțeleagă că va trebui să discute serios soluții. Nimeni nu-și mai poate permite să neglijeze aceste revendicări. Un Ministru care acuză fermierii că ar fi „mâna Moscovei, care ar căuta să blocheze aderarea la UE” este fie prost intenționat, fie prost comunicator, fie ambele. În loc de a căuta să-i apropie pe fermieri prin dialog și poziții construite prin negocieri credibile, acesta demonstrează o incompetență crasă și aduce deservicii stabilității democratice”.

După lungi ani de stagnare și experimente, astăzi agricultură Republicii Moldova este în prag de colaps, și nu pentru că fermierii nu sunt capabili să crească productivitatea ori să asigure recuperare economică, ci pentru că piedicile rămân mari în agricultură, reformele promise stagnează, iar rolul monopoliștilor și cleptocraților s-a întărit în loc să dispară.

Fermierii ar trebui să fie ajutați să se alinieze conștient cursului european, nu bruscați, țistuiți, blenduiți de polițiști ori taxați drept adversarii ai ideii europene pentru că în această logică ei chiar ar putea deveni.”

Total
0
Shares
 
Total
0
Share