Social

Muzeul Național de Artă a Moldovei organizează expoziția aniversară „Vladimir Palamarciuc – 75 de ani de la naștere”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a vizitat expoziția aniversară „Vladimir Palamarciuc – 75 de ani de la naștere” organizată de Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Expoziția prezintă 45 de lucrări realizate de artistul plastic în perioada anilor 2010-2020.

Vladimir Palamarciuc şi-a făcut studiile la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Activează în domeniul picturii de șevalet și graficii. Din 1983 este membru  al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova.

Lucrările sale fac parte din colecțiile Muzeului Național de Artă al Moldovei, colecții private din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Franța, Germania, Anglia, Israel, SUA. Creația plasticianului a fost distinsă cu multiple premii precum: Grand Prix și Prix de Public, Salonul internațional de Beau Regard-V. Eruville, Franța (1992), premii ale Uniunii Artiștilor Plastici din România (2006, 2012), Premiul Ministerului Culturii al Republicii Moldova (2006), Premiul de Excelență al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Grand Prix la Concursul municipal de Arte Plastice din Chișinău (1998).

Expoziția aniversară „Vladimir Palamarciuc – 75 de ani de la naștere” poate fi vizitată de către public până la 11 iulie respectându-se cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

loading...

Comments are closed.