Alte știri

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală oranizează concursul de creație „Bucuria Învierii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală oranizează concursul anual de creație „Bucuria Învierii”, ce cuprinde  o secțiune pentru copii – desen artistic pe hârtie, compoziție pascală și o secțiune pentru maturi – încondeierea ouălor de Paști, relatează Telegraph.md

Concursul a debutat în acest an la data de 10 aprilie și se va încheia la 26 aprilie, juriul urmând să desemneze câștigătorii.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a menționat că acest concurs va stimula creativitatea participanților și va contribui la cunoașterea de către tânăra generație a tehnicilor tradiționale de încondeiere a ouălor de Paște și prezervarea patrimoniului cultural imaterial.

În același context, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, a afirmat că a devenit o tradiție frumoasă ca, anual, instituția să organizeze în perioada sărbătorilor pascale ateliere de încondeiere a ouălor. „Având în vedere că în acest an nu ne putem vedea, vă provocăm ca, de această dată, discutând cu buneii, părinții, profesorii, utilizând internetul, site-ul muzeului, pagina noastră de Facebook și alte surse de informare, să alegeți singuri simbolurile folosite în încondeierea ouălor sau să împărtășiți cu noi amintiri legate de atmosfera pascală, când bunica, bunelul, părinții sau chiar voi ați mers pe poteca întunecată a satului pentru a sfinți pasca și ouăle în noaptea de Înviere a lui Hristos și a lua lumina sfântă a Învierii.” a subliniat Petru Vicol.

Participanții urmează să trimită o poză cu creația finalizată până la data de 26 aprilie, pe adresa electronică [email protected] sau pe pagina de Facebook oficială instituției.

Membrii juriului vor fi lucrătorii Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală: etnografi, muzeografi, pictori. Primii 10 câștigători vor beneficia de premii și surprize din partea muzeului. 

Citește și: Mesajul ministrului Culturii cu prilejul Zilei mondiale a artei

loading...

Comments are closed.