Alte știri

Nagacevschi: Curtea Constituţională este unica autoritate care are dreptul să interpreteze Legea Supremă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Juristul Vitalie Nagacevschi spune că doar Curtea Constituţională este în drept să interpreteze Legea Supremă şi să decidă când expiră termenul de 90 de zile pentru crearea unui Guvern, relatează Publika.md. 

„Având în vedere că nu există o reglementare foarte clară, modalitate şi momentul din care urmează să fie calculate aceste 90 de zile, Curtea Constituţională este unica autoritate care are dreptul să interpreteze Consituţia şi să aleagă ea modalitatea de calcul a acestor 90 de zile.

Dacă ne referim chiar şi la jurisprudenţa Curţii Contituţionale a Republicii Moldova, putem să ne aducem aminte de un caz, când Curtea Constituţională a hotărât, că majoritatea simplă din 101 de deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova sunt 52 de deputaţi şi nu 51. Asta a fost raţionamentul Curţii Constituţionale şi atunci nimeni niciodată nu a obiectat”, a declarat Nagacevschi.
 
Totodată, juristul Vitalie Nagacevschi este de părerea că problema nu e în interpretarea Curţii, ci în clasa politică din ţara noastră. „Problema nu este în modul de calculare a termenului de 90 de zile, problema este în comportamentul partidelor politice care au ţinut până în ultima zi pentru a forma aceasta majoritate şi dacă o făceau cu una sau două zi înainte, nu avea să fie nicio problemă”, a mai spus Nagacevschi.
Vitalie Nagacevschi jurist moldova
loading...

Comments are closed.