Politic

Năstase cu NOI REPROȘURI la adresa Maiei Sandu: „Asumarea de răspundere a fost o greșeală. Trebuia păstrată puterea.”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru de externe, Andrei Năstase, s-a împotrivit deciziei Maiei Sandu de a-și asuma numirea Procurorului General, intenție care a dus la căderea Guvernului Sandu.

Andrei Năstase recunoaște că Platforma DA a fost împotriva intenției Maiei Sandu de a-și asuma nominalizarea candidaților la funcția de Procuror General, fiind conștient că asta ar fi dus la demisia Guvernului Sandu. Șeful PPDA însă susține că Maia Sandu nu a ținut cont de opinia PPDA care se aflau în minoritate în cadrul Blocului ACUM.

„Vreau să-mi scuzați lipsa de modestie, dar am muncit aproape 10 ani de zile. Din anul 2010 am muncit ca în R. Moldova să nu mai guverneze răul, oligarhi, oameni străini de interesele acestui stat. Odată ce am ajuns să avem un guvern proeuropean și democratic, în aceste condiții cum să nu ai părere de rău că într-o bună zi nu mai este”, a declarat Năstase, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Fostul ministru al Afacerile Interne, susține că Blocul ACUM ar fi trebuit să se mențină la putere cu orice preț.

„Din păcate, noi am fost minoritate și în Guvern, și în Parlament. S-a produs ceea ce s-a produs. Noi am avut altfel de abordare. Noi am spus atunci că trebuie păstrată puterea. Prin toate mijloacele posibile, acel Guvern nu trebuia să cadă, deoarece urma să fie votat un buget al solidarității, reforme ce trebuia duse la bun sfârșit, din perspectiva Ministerului de Interne urmau niște dosare foarte importante. Acea asumare trebuia gândită altfel”, a adăugat acesta.

Amintim că fostul deputat și ministru de Interne, Andrei Năstase, care în prezent ocupă funcția de consilier municipal, a declarat că blocul  ACUM a fost creat doar pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, apoi a fost extins pentru cele locale din această toamnă, dar acum nu mai există.

„Întrucât aceste alegeri s-au încheiat, am văzut atitudinea și declarațiile colegilor de la PAS, ce să facem, cu de-a sila nu se face nimic”, a punctat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a mai spus că se pregătește de alegerile prezidențiale din toamna anului 2020.

Citește și: După ce Năstase a anunțat că blocul ACUM nu mai exista, Maia Sandu admite negocieri cu PDM

loading...

Comments are closed.