Politic

Năstase DA, Maia Sandu ba – dezbinare în binomul PAS cu DA din cauza referendumului din România!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Năstase, Președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr susține că îndemnul său personal, dar și al colegilor săi de partid pentru membrii PPDA este de a participa la referendumul care are loc în România și care prevede modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, transmite deschide.md.

Contactat de presă, Andrei Năstase a declarat că a încurajat pe toată lumea să participe la acest referendum. „Pentru că referednumul este un exercițiu democratic, partidul nostru a pledat în permanență pentru valorificarea responsabilă a acestuia și a încurajat toată lumea să participe la acest referendum, indiferent unde se petrece acesta, pentru că mulți dintre noi avem și cetățenia R. Moldova și cetățenia României. Dar până la urmă fiecare membru al PPDA decide cum procedează. Nu avem o directivă anume. Să nu uităm că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) este membru al Partidului Popular European (PPE), care după cum știți, are printre piloni și cel legat de familie. Reiterez că nu avem o directivă de partid chiar dacă valorile popular europene, la care noi am aderat se bazează pe familia armonioasă, model pe care noi l-am preluat. Suntem cât se poate de toleranți cu toată lumea”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că acum două zile, liderul PAS, Maia Sandu a declarat că nu va participa la referendumul pentru familie care are loc în acest weekend în România. Ea consideră că aceasta este o temă falsă, inventată de Guvernul de la București cu scopul de a distrage atenția oamenilor de la alte abuzuri care se comit.

Deschide.md precizează că inclusiv Ludovic Orban – președintele PNL (partidul din România cu care PAS are semnat un acord de parteneriat), a declarat că va merge la Referendum și va vota pentru familia tradițională formată între un bărbat și o femeie. Singurul partid din România care boicotează scrutinul este USR-ul – formațiune cunoscută ca susținătoare a drepturilor comunității LGBT.

Maia Sandu la fel s-a declarat a fi o apărătoare a comunității LGBT. Aceasta a fost prezentă la marșurile „Fără Frică” care au avut loc în Chișinău. Astfel, în cadrul unui interviu, președinta PAS a declarat că atât ea cât și partidul pe care îl reprezintă consideră că drepturile LGBT trebuie respectate, iar moldovenii trebuie să fie mai toleranți. Toleranța trebuie să fie implementată copiilor din școală, mai consideră fosta ministră a educației.

 

loading...

Comments are closed.