Alte știri

Năstase nu o va vota pe Greceanîi Președinte de Parlament? Platforma DA așteaptă de la PSRM un candidat „nepătat public”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Năstase a anunțat astăzi într-o conferință de presă că Platforma DA este gată să susțină un candidat din partea PSRM la funcția de președinte a Parlamentului, la fel ca și PAS, pentru a debloca situația politică din Republica Moldova.

Situația este complicată dat fiind că Zinaida Grecianîi este candidatul PSRM la această funcție. Însă Năstase susține că dorește un alt candidat socialist în calitate de Speaker pentru că Grecianîi ar fi un politician cu probleme de imagine (amintind de reacția ei în legătură cu evenimentele tragice din 7 aprilie 2009).

„Așteptăm de la PSRM un candidat nepătat public”, a declarat liderul PPDA jurnaliștilor prezenți la conferința de presă. Rămâne de văzut dacă socialiștii vor schimba candidatul, sau vor insista pe doamna Grecianîi.

Precizăm că termenul limită pentru alegerea conducerii Parlamentului Republicii Moldova este data de 9 iunie curent. Dacă nu se reușește până atunci legislativul va fi dizolvat și se vor organiza alegeri anticipate.

loading...

Comments are closed.