Natalia Gavrilița a avut o discuție cu Guvernatorul Băncii de Rezervă a Indiei

Natalia Gavrilița, angajată la BNM într-o oarecare funcție, a avut o discuție cu Guvernatorul Băncii de Rezervă a Indiei, Shaktikanta Das.

Am avut onoarea să discut cu Guvernatorul Băncii de Rezervă a Indiei, Shaktikanta Das, despre perspectivele economice globale, balanța între menținerea stabilității prețurilor și asigurarea creșterii economice, precum și guvernanța băncilor centrale.

În mod aparte, am discutat despre experiența Indiei în introducerea sistemului de plăți instant mobile UPI, utilizat pe scară largă în India, chiar și de comercianții stradali.

Acest sistem, recunoscut la nivel internațional, a redus semnificativ utilizarea numerarului și a contribuit la creșterea economică susținută din ultimii ani.

Experiența Indiei în ceea ce privește principiile de organizare și reglementare a infrastructurii digitale comune, protecția consumatorului, și securitatea tranzacțiilor, ar putea fi foarte relevantă pentru Banca Națională a Moldovei, având în vedere că aceasta urmează să lanseze propriul sistem se plăți instant în acest an”, a declarat Gavrilița despre întâlnirea avută în India.

Total
0
Shares
Total
0
Share