Actualitate

Natalia Gavrilița a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cooperarea moldo-letonă, discutată în cadrul unei întruniri a premierului Natalia Gavrilița cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, aflat în vizită oficială în Republica Moldova.

Premierul a remarcat dinamica relațiilor bilaterale moldo-letone și și-a exprimat recunoștința pentru asistența tehnică acordată Republicii Moldova de către Guvernul Letoniei în contextul promovării reformelor de modernizare a țării, inclusiv prin proiecte bilaterale.

Totodată, a fost abordată și cooperarea eficientă la nivel de administrații publice locale, până la moment fiind semnate mai multe acorduri de colaborare între administrațiile publice locale din Republica Moldova și localități/regiuni din Letonia.

S-a discutat și despre intensificarea ritmului schimburilor comercial-economice. Natalia Gavrilița a încurajat participarea companiilor letone în activitatea Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale din Republica Moldova.

În acest sens, ministrul leton a exprimat deschiderea de a extinde domeniile de colaborare cum ar fi sectorul IT, energie durabilă și protecția mediului.

loading...

Comments are closed.