Politic

Natalia Gavrilița a comentat reținerea șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a spus că se urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă la Procuratura Generală, deoarece acțiunile acestei instituții afectează activitatea Guvernului și capacitatea instituției de a veni cu programe mai bune pentru cetățeni, cu salarii mai bune și cu investiții. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă după ședința cabinetului de miniștri care a avut loc astăzi, scrie tv8.md

„Vedem că foarte multe cazuri de corupție care au lipsit bugetul și cetățenii de sume importante de bani nu sunt duse până la capăt. Vrem ca Procuratura Generală dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă în lupta cu corupția și să ajute la oprirea furtului banului public. Nu putem merge noi să facem arestările și să investigăm, trebuie să avem o Procuratură și o justiție funcțională și să orientăm bugetul statului pentru cetățeni”, a declarat Gavrilița

De asemenea, premierul a mai menționat că dacă există resursele necesare este posibilă ieftinirea serviciilor publice. Amintim că în cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat ieftinirea unor servicii oferite de Agenția Servicii Publice.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost escortat aseară, 5 octombrie, de mascații SIS și procurori din clădirea Procuraturii Generale, după circa trei ore de percheziții în sediul instituției.

Totodată, menționăm că șeful suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo a acuzat-o pe șefa statului de reținerea sa de marți seară. „Răzbunări din partea președintelui țării”, a spus Alexandru Stoianoglo.

loading...

Comments are closed.