Natalia Gavrilița a discutat cu Profesorul Vasile Pușcaș despre accelerarea integrării europene

Natalia Gavrilița, ex-premierul Republicii Moldova, în prezent membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale, a avut o discuție deosebită cu Profesorul Vasile Pușcaș, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană, privind accelerarea procesului de integrare europeană.

Gavrilița a transmis: “Am avut plăcerea să discut cu Profesorul Vasile Pușcaș despre modalitățile prin care putem accelera transformarea profundă a economiei și societății în vederea aderării la Uniunea Europeană.”

Ea a continuat: “Am ajuns la un consens în ceea ce privește importanța evaluării impactului, care să ne ghideze în adoptarea rapidă și consecventă a legislației europene. De asemenea, am discutat despre necesitatea implicării tuturor sectoarelor pentru a reprezenta în mod demn interesele naționale în procesul de negocieri.”

Gavrilița a subliniat rolul vital al societății civile, incluzând asociațiile obștești, centrele de analiză, universitățile, asociațiile de afaceri și sindicatele, în pregătirea Moldovei pentru negocieri și aderarea la Uniunea Europeană. Ea a anticipat o colaborare semnificativă cu aceste entități, iar detalii suplimentare vor fi anunțate în curând.

Total
0
Shares
Total
0
Share