Natalia Gavrilița a revenit la Chișinău, iar astăzi s-a întâlnit cu reprezentanții ONU

Revenită la Chișinău după vizita în Azerbaijan, Natalia Gavrilița a discutat, astăzi, cu Secretarul General Adjunct al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Directorul adjunct a Fondului ONU pentru populație (UNFPA), Ib Petersen și Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Nighina Abaszadeh. Părțile au evaluat situația actuală la nivel regional și local și au vorbit despre soluțiile necesare pentru a confrunta crizele din domeniul energetic, umanitar și securitar.

De asemenea, au fost evaluate rezultatele implementării proiectelor UNFPA în Republica Moldova și stabilite noi segmente de intervenție prin intermediul programelor de țară ale partenerului de dezvoltare. În același timp, oficialii au vorbit despre implicarea UNFPA în proiectul Ministerului Munciii și Protecției Sociale, privind mecanismul de determinare a vulnerabilității energetice a populației.

Șefa Guvernului a apreciat efortul depus de Nigina Abaszada – reprezentantă rezidentă a UNFPA în Republica Moldova și a mulțumit Fondului pentru suportul oferit țării noastre în cele mai dificile perioade, prin modernizarea instituțiilor medicale, dotarea spitalelor cu ambulanțe și inventar pentru sezonul rece, facilitarea accesului populației la medicamente inovative, acordarea serviciilor medicale femeilor refugiate din Ucraina etc.

Reprezentanții UNFPA au salutat eforturile consecvente depuse de Guvern pentru a face față tuturor problemelor generate de conflictul din regiune, confirmând că UNFPA va continua să susțină refugiații și cetățenii Republicii Moldova prin proiectele pe care le desfășoară în țara noastră. În context, a fost menționat că dincolo de necesitățile imediate ale persoanelor refugiate, o atenție sporită trebuie acordată celor mai afectate categorii de cetățeni ai țării noastre. În acest sens, a fost subliniată importanța implicării agențiilor, programelor și fondurilor Națiunilor Unite, precum UNFPA, în conlucrarea cu autoritățile naționale de resort, pentru a acționa în sprijinul adolescenților, tinerilor, femeilor cu copii și a celor însărcinate, dar și persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de asistență logistică, medicală, psihosocială.

Total
0
Shares
Total
0
Share