Natalia Gavrilița a ținut o lecție studenților din India

În cadrul vizitei din India, Natalia Gavrilița a avut privilegiul de a vizita și ține prelegeri în fața studenților de la instituții de învățământ prestigioase precum Jawaharlal Nehru University din Delhi, Indian Institute of Management și Indian Institute of Technology Bombay din Mumbai.

“Sunt absolut convinsă că discuțiile cu studenții despre istoria, valorile și realizările Moldovei vor cultiva punți de legătură și relații bazate pe respect și înțelegere reciprocă între țarile noastre.

Am avut ocazia să discut cu studenți masteranzi si doctoranzi despre viitorul European al Moldovei în contextul noilor realități geopolitice. Am subliniat reformele demarate de guvernul pe care l-am condus, și am evidențiat oportunitățile economice, culturale și politice de cooperare între Republica Moldova și India. Am împărtășit de asemenea perspectivele despre rolul Indiei pe scena globală, evidențiind importanța promovării valorilor democratice și a respectării libertăților in forurile internaționale.

Am rămas profund impresionată de interesul și dorința studenților de a afla mai multe despre Republica Moldova, despre provocările cu care ne confruntam si oportunitățile care exista, despre realitățile din țara noastră, dar si despre rolul nostru în Europa.

În cadrul vizitei mele, am avut onoarea să discut cu rectorii universităților vizitate, inclusiv cu Rectorul Universității din Mumbai, unde am explorat potențialul de cooperare între universitățile din Republica Moldova și India, inclusiv prin schimburile de studenți. Republica Moldova a devenit o tara atractivă pentru studenții indieni care urmează cursuri de medicina, farmacie, IT si inginerie in universitățile din Republica Moldova. Astfel de parteneriate educaționale pot aduce beneficii durabile și pot contribui la înțelegerea reciprocă între cele două țări.

Dialogul, cooperarea și schimbul de idei pentru consolidarea legăturilor între Republica Moldova și India rămâne crucial pentru construirea unor parteneriate durabile si benefice pentru ambele tari”, a declarat ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share