Natalia Parasca, despre ciopârțirea bugetului Găgăuziei: ”Maia Sandu a uitat că a promis să fie președintele tuturor?”

Președintele Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, acuză autoritățile că au redus bugetul autonomiei găgăuze cu peste 130 de milioane de lei. Motivul invocat, conform celor scrie de Parasca, ar fi susținerea scăzută a locuitorilor regiunii față de cursul spre integrarea europeană, scrie sinteza.org

Declarația care a generat valul de critici ar fi fost făcută publică de către deputatul Oazu Nantoi, membru al fracțiunii PAS. Acesta ar fi afirmat că reducerea bugetului este o reacție la lipsa susținerii din partea găgăuzilor pentru integrarea europeană.

Natalia Parasca a menționat că își aduce aminte de discursul Maiei Sandu care a promis că va fi președintele tuturor. Conform conducerii Partidului ”Renaștere”, în ciuda aparențelor, pare că categoria „toți cetățenii” inclusă în această promisiune se referă doar la cei care împărtășesc viziunea pro-europeană și votează cu PAS.

”PAS și Sandu au redus bugetul autonomiei găgăuze cu peste 130 de milioane de lei doar pentru că locuitorii regiunii nu susțin cursul spre integrarea europeană. Această declarație, uluitoare prin obrăznicia ei, a fost făcută de deputatul din fracțiunea PAS Oazu Nantoi. Involuntar îți amintești discursul inaugural al lui Sandu, cînd a jurat că va fi „un președinte pentru toți”. În aparență, categoria „toți cetățenii” include doar cei care susțin vectorul european și votează PAS”, a scris Parasca.

Această decizie a stârnit nemulțumiri și în rândul locuitorilor din UTA Găgăuzia, iar acest lucru ar contrazice principiile democratice enunțate de conducerea actuală. Totodată, Natalia Parasca a notat că așteaptă și alte ”surprize” din partea celor din PAS pentru raioanele în care nu s-a votat pentru actuala conducere a țării.

Natalia Parasca a mai comunicat că la data de 6 februarie Curtea Constituțională urmează să se pronunțe asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, modificări care ar încălca autonomia financiară a Găgăuziei.

”Așteptăm noi „surprize” de la PAS pentru locuitorii din Chișinău, Bălți, Orhei, Taraclia, Edineț, Ungheni, Căușeni, Ocnița și alte raioane – deoarece la ultimele alegeri locale nici ei nu au votat acest guvern. P.S. Mîine Curtea Constituțională se va pronunța asupra modificărilor aduse Codului Fiscal care încalcă autonomia financiară a Găgăuziei. Ar fi de crezut că judecătorii vor lua o decizie bazată exclusiv pe legalitate și nu pe interese politice”, a conchis aceasta.

Total
0
Shares
Total
0
Share