Natalia Parasca, președintele Partidului ”Renaștere”: Cearta politică dintre primarul Chișinăului și PAS îi lovește pe cei mai vulnerabili

Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere” și consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău, a atras atenția asupra consecințelor grave ale disputei politice dintre primarul Chișinăului și PAS. Aceasta susține într-o postare pe pagina sa oficială că situația respectivă afectează direct cei mai vulnerabili locuitori ai capitalei, scrie sinteza.org

De asemenea, Natalia Parasca a menționat că în contextul lipsei de fonduri, salariile asistenților personali sunt în pericol, punându-i în dificultate pe cei care sunt nevoiți să-și părăsească locurile de muncă pentru a îngriji persoanele apropiate afectate de boli grave, iar grupul cel mai afectat este reprezentat de mamele copiilor cu dizabilități care se simt neglijate de către stat.

„Cearta politică dintre primarul Chișinăului și PAS îi lovește pe cei mai vulnerabili. În capitală nu sunt suficienți bani pentru salariile asistenților personali. Este vorba despre cei care sunt nevoiți să-și părăsească locul de muncă pentru a avea grijă de cei apropiați care suferă de boli grave. Cel mai des, acestea sunt mamele copiilor cu dizabilități care se simt abandonați de stat”, a notat ea.

Natalia Parasca a reiterat cât de important este programul asistenților sociali și a avertizat că această problemă nu ar trebui să devină o monedă de schimb în disputa politică dintre PAS și MAN.

Președintele Partidului „Renaștere” a făcut un apel către colegii din consiliul municipal să abordeze această problemă cu seriozitate în ședințe cu ușile închise și să găsească soluții de compromis în interesul locuitorilor Chișinăului.

„Programul asistenților sociali este de o importanță vitală și nu trebuie să devină un motiv de reglare a relațiilor dintre PAS și MAN. Îi îndemn pe toți colegii din consiliul municipal să discute această problemă cu ușile închise și să găsească o soluție de compromis în interesul chișinăuienilor”, a concluzionat politiciana.

Total
1
Shares
Total
0
Share