Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, demască lipsa de acțiuni a ministrului economiei, Dumitru Alaiba, în fața crizei din Republica Moldova

În contextul unei alarmante scăderi a producției industriale cu peste 10% în ultimii doi ani, Natalia Parasca, președintele Partidului „Renaștere”, scrie despre tăcerea ”cu modestie” a ministrului economiei, Dumitru Alaiba, în ceea ce privește problemele economice ale Moldovei, la Forumul Economic Mondial de la Davos, scrie sinteza.org

”Economia Moldovei se micșorează vertiginos. Potrivit datelor oficiale, în ultimii doi ani, producția industrială din țara noastră a scăzut cu peste 10 la sută. Nu trebuie să fii economist pentru a înțelege motivele declinului – prețurile mari ale energiei au făcut producția industrială din țara noastră neavantajoasă”, a notat Natalia Parasca pe pagina sa de Telegram.

Potrivit datelor oficiale, în opinia liderului de partid, economia Moldovei se confruntă cu o micșorare accelerată, determinată în mare parte de prețurile ridicate ale energiei, care au afectat negativ producția industrială a țării. În contrast, vecinii din România și Ucraina au găsit soluții pentru a compensa tarifele crescute la gaz, menținând stabilitatea în sectoarele lor economice.

Natalia Parasca a subliniat că, în ciuda crizei economice evidente, ministrul economiei Dumitru Alaiba a ales să păstreze tăcerea în cadrul reuniunii de la Davos și să evite să aducă problemele economice pe rețelele de socializare. În opinia liderului partidului „Renaștere”, această atitudine este regretabilă, având în vedere consecințele dramatice asupra sute de întreprinderi închise și mii de familii care au rămas fără sursă de venit.

Totodată, președintele partidului susține că guvernul Recean și ministrul economiei au adoptat o abordare pasivă în gestionarea crizei, distanțându-se de problemele sectorului real și lăsând nesoluționate provocările economice majore. Natalia Parasca a evidențiat importanța transparenței și comunicării active în astfel de momente critice, subliniind că abordarea actuală ar putea agrava situația și afecta durabil viitorul economic al Moldovei.

”Și dacă vecinii noștri din România au găsit resurse pentru a compensa tarifele crescute la gaz pentru business, iar în Ucraina, în pofida războiului, au stopat creșterea prețurilor, atunci în Moldova autoritățile pur și simplu s-au distanțat de problemele sectorului real. Sute de întreprinderi închise și mii de familii rămase fără sursă de venit – aceasta este cea mai onesta evaluare a activității guvernului Recean și personal a ministrului economiei Dumitru Alaiba”, a conchis Parasca.

Total
0
Shares
Total
0
Share