Natalia Parasca, replică la declarațiile premierului: ”Ne vom concentra pe opinia cetățenilor, nu pe aprecierile dubioase ale lui Recean”

Natalia Parasca, liderul Partidului „Renaștere”, a răspuns la recentele acuzații ale premierului Dorin Recean, privind întâlnirile politicienilor moldoveni cu oficialii ruși.

Premierul Recean a provocat un val de critici în rândul partidului de opoziție ”Renaștere”, sugerând că politicienii care vizitează Federația Rusă ar trebui să fie trași la răspundere, scrie sinteza.org

În replică, Parasca a subliniat că Moldova menține relații diplomatice și economice active cu Rusia și că o proporție semnificativă a populației moldovenești percepe Rusia ca pe un partener prietenos, conform sondajelor de opinie. Ea a respins acuzațiile lui Recean, afirmând că partidul „Renaștere” acționează în interesul alegătorilor și al Moldovei per ansamblu.

”Dorin Recean știe să surprindă! De această dată, premierul vrea să tragă la răspundere politicienii moldoveni pentru vizitarea Federației Ruse și întîlnirea cu oficiali ruși. Dacă partidul de guvernămînt și premierul Recean ar deține puterea absolută, sunt sigură că întreaga opoziție ar fi ajuns de demult după gratii sau în străinătate. Dar, din fericire, în Moldova există încă anumite mecanisme care nu permit PAS să calce cu picioare legea. Între Republica Moldova și Federația Rusă există relații diplomatice. Există legături economice și sociale active. Cel puțin jumătate dintre cetățenii țării noastre percep Rusia ca pe un stat prietenos – toate sondajele arată acest lucru. Partidul ”Renaștere” stabilește legături cu Rusia și oficialii ruși pentru că acest lucru îl doresc alegătorii noștri. Ne vom concentra și în continuare pe opinia alegătorilor noștri și pe interesele naționale ale Moldovei, și nu pe aprecierile dubioase ale lui Dorin Recean”, a notat Natalia Parasca.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share