Natalia Prasca, președintele Partidului “Renaștere”, după ce a fost aleasă în fruntea unei comisii municipale: ”Voi depune toate eforturile pentru societatea noastră”

Natalia Prasca, președintele Partidului “Renaștere”

Natalia Parasca, președinte al Partidului „Renaștere” și consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei juridice, la propunerea colegilor din consiliul municipal. Aceasta a declarat că acceptat să fie președinta Comisie în contextul în care preocupările cu privire la lipsa transparenței și a luării deciziilor în interesul cetățenilor au fost ridicate atât de mass-media, cât și de societatea civilă, scrie sinteza.org

Comisia juridică este una dintre cele mai importante entități în cadrul CMC, având rolul de a pregăti și de a evalua proiectele de hotărâri înainte ca acestea să fie supuse dezbaterii și votului în cadrul ședințelor consiliului municipal.

În urma alegerii sale în funcția de președinte al Comisiei juridice, Natalia Parasca și-a exprimat hotărârea de a depune eforturi susținute pentru a asigura că cetățenii Chișinăului sunt informați corespunzător despre activitatea consiliului municipal și a comisiei pe care o conduce. Ea a subliniat că va acorda o atenție deosebită asigurării transparenței și consultării publice în procesul de elaborare a deciziilor.

Natalia Parasca a menționat că funcția de președinte al Comisiei juridice nu este plătită din bugetul municipal.

”La propunerea colegilor din consiliul municipal, am fost aleasă în funcția de președinte al comisiei juridice. Este comisia cheie în care aproape toate proiectele de hotărâri sunt pregătite și luate în considerare înainte de a fi prezentate la ședințele consiliului municipal. Deseori mass-media, dar și societatea civilă vin cu acuzații precum că activitatea autorităților orașului nu este suficient de transparentă și multe decizii nu sunt luate în interesul cetățenilor. În noua mea funcție, voi depune toate eforturile pentru ca chișinăuienii să fie cât mai informați despre activitatea consiliului municipal și a comisiei juridice în special. P.S. Funcția de președinte al comisiei este una publică și nu este plătită din bugetul municipal”, a scris Natalia Parasca pe pagina sa oficială.

Amintim că la data de 8 februarie 2024, Natalia Parasca, președintele Partidului ”Renaștere”, a preluat conducerea Comisiei juridice, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Despre acest lucru a anunțat formațiunea prin intermediul unui comunicat de presă.

În comunicatul de presă, formațiunea notează că în contextul în care orașul necesită soluționarea urgentă a multor probleme, inclusiv cele legate de infrastructură, gestionarea resurselor publice și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii săi, președinția Nataliei Parasca este foarte importantă.

Partidul ”Renaștere” și-a reiterat angajamentul față de cetățenii Chișinăului, declarând că este pregătit să apere și să promoveze interesele acestora sub conducerea fermă a președintei lor. Prin colaborarea constructivă și soluționarea problemelor, consilierii municipali sunt hotărâți să lucreze împreună în beneficiul societății, sub îndrumarea Nataliei Parasca.

Prin urmare, preluarea președinției Comisiei juridice, pentru ordine publică și activitatea administrației publice locale de către Natalia Parasca marchează un nou început pentru Chișinău și se așteaptă că prioritățile cetățenilor vor fi în centrul atenției și că se vor face progrese semnificative în abordarea problemelor urgente ale orașului.

”Natalia Parasca, președintele Partidului ”Renaștere”, a preluat conducerea Comisiei juridice, pentru ordine publică si activitatea administrației publice locale din cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Aceasta este principala comisie care supraveghează toate deciziile organului legislativ al capitalei noastre. S-au acumulat multe probleme și, odată ce toate comisiile au fost aprobate și ordonate, este timpul să începem să le soluționăm imediat. Sarcina principală a consilierilor municipali este de a lucra împreună în beneficiul cetățenilor. Partidul ”Renaștere” este gata să apere interesele chișinăuienilor în frunte cu președinta sa, Natalia Parasca”, se arată în comunicatul partidului ”Renaștere”.

Total
0
Shares
Total
0
Share