Externe

Naționaliștii din India au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța Națională Democrată (AND), liderul căreia este partidul Bharatiya Janata, a reușit să acumuleze mai mult de 272 de mandate în Parlamentul Indiei, necesare pentru victoria în alegerile legislative, a informează Sputnik.md cu referire la Comisia Electorală Centrală din India.

În prezent, AND deține 310 locuri în camera inferioară a Parlamentului indian (Lok Sabha). Principalul contracandidat al Alianței este partidul “Congresul Național Indian”, condus de Rahul Gandi – reprezentantul celui mai influent clan politic din India, Nehru–Gandhi.
 
Potrivit datelor preliminare, Congresul, care în alegerile din 2014 a reușit să obțină împreună cu aliații lui doar 69 de locuri, a reușit să-și îmbunătățească pozițiile, dublându-și numărul de mandate.
 
Alegerile pentru Lok Sabha au avut loc între 11 aprilie și 19 mai în toate cele 29 de state și șapte teritorii unionale ale republicii. Rezultatele alegerile urmează să fie anunțate în seara de astăzi. Marea bătălie se duce între două forte politice: cea naționalistă – Bharatiya Janata, aflată la guvernare, și formațiunea de opoziție Congresul Național Indian.
 
Experții indieni au prognozat victoria în alegeri a coaliției de guvernare, considerând că prim-ministrul republicii, Narendra Modi, va obține o poziție mult mai puternică decât în mandatul precedent.
Naționaliștii din India au obținut o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare, Narendra Modi vladimir putin, politica conservatoare, partidele liberale, 
loading...

Comments are closed.