Economic

Ne așteaptă o nouă scumpire a energiei electrice? Decizie aprobată de CSE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lumina se va scumpi din nou. Comisia pentru Situații Excepționale a decis, ca toate cantitățile de energie electrică necesare consumatorilor finali și operatorilor de sistem, vor fi procurate de la SA „Energocom”, în perioada 1 mai-30 iunie curent.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prin urmare, SA „Energocom” va procura necesarul de energie electrică în urma organizării unei licitații, până la data de 22 aprilie 2022. Câștigătorul licitației se va determina în baza celui mai mic preț propus pentru energia electrică, iar în cazul existenței unui singur ofertant, prețul va fi stabilit prin negociere directă.

În cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizori, care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor determinate la aprobarea prețurilor/tarifelor în vigoare, în termen de 2 zile lucrătoare, furnizorii serviciului vor prezenta către ANRE cererile privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali și a tarifelor de distribuție a energiei electrice.

În termen de 5 zile lucrătoare, ANRE va ajusta și publica tarifele de distribuție a energiei electrice și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali.

loading...

Comments are closed.