Alte știri

New York Times: Donald Trump le-ar fi spus unor oficiali americani că vrea să scoată SUA din NATO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cotidianul american New York Times (NYT) relatează că președintele american Donald Trump le-ar fi spus în mai multe rânduri anul trecut unor înalţi responsabili americani că nu vede interesul NATO şi că Statele Unite trebuie să se retragă din această alianţă.

Respectivii oficiali americani au declarat pentru NYT că s-au temut că președintele american urma să reia amenințarea cu prilejul summit-ului NATO din iulie 2018, având în vedere acuzațiile făcute de Trump al adresa alianței nord-atlantice, în legătură cu cheltuielile alianţei. Până la urmă, anturajul lui Trump a salvat situația, însă la Bruxelles au circulat informațiile cu privire la amenințările președintelui la adresa NATO, scrie Agerpres.

Întrebat despre aceste dezvăluiri, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon, a dat asigurări că Statele Unite rămân „100% angajate faţă de NATO”.

În cursul summitului NATO, preşedintele american a declarat că ‘angajamentul Statelor Unite faţă de NATO este foarte puternic’ şi că aliaţii ‘au făcut progrese enorme‘”, a adăugat Eric Pahon. „Aceasta nu s-a schimbat”, a adăugat el. NATO „rămâne piatra de temelie a securităţii transatlantice”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

La Bruxelles, un responsabil al NATO a reamintit şi el afirmaţiile făcute de Donald Trump cu prilejul summitului din iulie. „Statele Unite sunt ferm angajate faţă de NATO şi securitatea transatlantică”, a declarat pentru AFP acest responsabil sub acoperirea anonimatului.

loading...

Comments are closed.