Politică

NEWS ALERT // Cine este candidatul la funcția de premier, înaintat de noua majoritate parlamentară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul înaintat de către majoritatea parlamentară pentru funcția de prim-ministru este Vladimir Golovatiuc, transmite Telegraph.md

Această informație este specificată în lista deputaților majorității parlamentare recent consituite și anunțate de către liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

Vladimir Golovatiuc este un economist, profesor de economie politică și politician din Republica Moldova, care din decembrie 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

La ora actuală deține funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

A deținut funcția de președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Între 2008 și 2009 a fost Director general al Biroului Național de Statistică.

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat pe poziția a 17-a în lista PSRM, fără a fi membru de partid obținând mandatul de deputat în urma alegerilor.

În anii 1984 – 1986 și 1989 Vladimir Golovatiuc a fost profesor la catedra de economie politică a Institutului Agricol din Chișinău. În perioada 2003 – 2005 a fost corespondent special al revistei „Profit”, iar între 2005 – 2008 – expert în cadrul proiectului PNUD în Moldova.

Citește și: BREAKING NEWS // Lista deputaților din noua majoritate parlamentară

loading...

Comments are closed.