Actual

NEWS ALERT // O cantitate de 0,5 kg de mercur, depistată în zona de frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

O sticlă cu mercur a fost depistată în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, într-un bloc abandonat. Descoperirea a avut loc în cadrul Operațiunii „ORION II”, desfășurată pe întreg teritoriul Republicii Moldova și care are drept scop prevenirea și combaterea traficului ilicit de materiale chimice.

Astfel, ca urmare a verificării locațiilor cu risc și informațiilor operative existente, pe direcția localităților Briceni – Rossoșani polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au identificat camuflat, într-un bloc abandonat din apropierea stației de epurare a apei, o butelie din plastic. După examinarea vizuală a recipientului s-a constatat prezența unui lichid, după culoare și consistență ar fi mercur. La fața locului a fost solicitată intervenția colegilor de la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

O jumătate de kg de mercur, a fost ridicat conform normelor de securitate și transmis spre expertiză. Cercetările pe cazul dat continuă în vederea stabilirii circumstanțelor și depistării persoanelor implicate.

BREAKING NEWS // Grup de urmărire penală în cazul polițistului răpit la Camenca

loading...

Comments are closed.