Alte știri

NEWS ALERT // Un diplomat rus din cadrul Ambasadei Federației Ruse a încercat să scoată ilegal din Moldova peste 60 mii dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova a încercat să scoată ilegal din Republica Moldova mijloace financiare, transmite Telegraph.md

Duminică, la data de 31 ianuarie 2020, diplomatul împreună cu soția sa au încercat să zboare spre Moscova și suplimentar să scoată din Republica Moldova peste 62 000 USD, fiind depistat de inspectorii Poliției de Frontieră.

Diplomatul a refuzat categoric să prezinte la controlul de rutină a PF conținutul bagajului de mînă, precum mijloacele financiare deținute asupra sa, invocînd că deține imunitate diplomatică, astfel fiind implicați colaboratorii Serviciului Vamal.

Însă diplomatul nu prea s-a înțeles nici cu aceștia, deoarece primii au solicitat organul de Urmărire Penală al Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și documentării cazului.

În final diplomatul, a avut un comportament agresiv și a declarat că va depune o plîngere împotriva acțiunilor inspectorilor vamali invocînd că este beneficiar de imunitate diplomatică prevăzută de Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice.

Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Interne, iar Ministerul de Externe a răspuns pentru Telegraph.md că va reveni cu detalii.

Citește și: Ion Ceban vrea anchetă de serviciul în cazul profesorilor, care nu și-au primit salariul la timp: Voi emite o dispoziție

loading...

Comments are closed.